Piškoti, ki ne razočarajo

Če želimo pripraviti piškote, ki bodo navdušili in so hkrati preprosti za pripravo, so piškoti v obliki kavnih zrn ali rožičevi piškoti s pomarančo kot nalašč za to. Oboji nas bodo privabili že z vonjem, ko bomo vanje ugriznili, pa povsem prevzeli.

Za pripravo kavnih zrn potrebujemo: 240 g moke, 1 prašek za čokoladni puding, 1 žlico kakava, 2 žlici instant kave, 1 žličko pecilnega praška, 130 g sladkorja, 150 g masla, 1 jajce, ščepec soli, 3 žlice vroče vode.

Kavo raztopimo z vročo vodo. Moko pomešamo skupaj s kakavom, pecilnim praškom, praškom za čokoladni puding, sladkorjem in soljo. Dodamo na kocke narezano maslo in jajce ter prilijemo raztopljeno kavo. Vse skupaj zgnetemo v testo in ga oblikujemo v kepo. Testo postavimo v hladilnik za pol ure. Iz ohlajenega testa oblikujemo za približno 2 centimetra dolge ovalne kroglice. Po sredini naredimo zarezo s pomočjo zgornje strani noža, tako da dobimo piškote v obliki kavnih zrn. Piškote polagamo na namaščen pekač ali pekač, prekrit s peki papirjem, in pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 15 minut.

Za pripravo rožičevih piškotov potrebujemo: 150 g rožičeve moke, 1 prašek za čokoladni puding, 150 g pšenične moke, 1 jajce, 5 žlic pomarančnega soka, lupinico 1 pomaranče, 140 g sladkorja, pol žličke cimeta, ščep soli, 1 pecilni prašek.

Skupaj zmešamo rožičevo moko, prašek za čokoladni puding, pšenično moko, lupinico pomaranče, sladkor, cimet, sol in pecilni prašek. Dodamo na kocke narezano maslo, jajce ter prilijemo pomarančni sok. Vse skupaj zgnetemo v testo in ga oblikujemo v kepo. Testo postavimo v hladilnik za pol ure. Iz ohlajenega testa oblikujemo za oreh velike kroglice in jih polagamo na namaščen pekač ali pekač, prekrit s peki papirjem, in pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 15 minut.