Kokosovi in limonini piškoti

Zakaj bi kupovali piškote, če lahko še boljše spečemo sami doma?

Za pripravo kokosovih trikotnikov potrebujemo: 200 g kokosove moke, 170 g pšenične moke, 1 jajce, 150 g masla, 130 g mletega sladkorja, 1 pecilni prašek, ščep soli; za obliv: 150 g temne čokolade.

Skupaj zmešamo kokosovo, pšenično moko, sladkor, pecilni prašek, sol, jajce in na kocke narezano maslo. Vse skupaj dobro zgnetemo v testo.

Testo prestavimo v srednje velik pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Razporedimo ga po celotni površini in ga dobro pritisnemo ob dno. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, in pečemo 25 minut.

Še vroče testo razrežemo na trikotnike in pustimo, da se ohladi. Piškotne trikotnike nato pomočimo v stopljeno čokolado ter jih polagamo na površino, prekrito s peki papirjem.

Nasvet: Ko se čokolada strdi, piškote prestavimo v škatlo in jo zapremo.

Za pripravo limoninih piškotov potrebujemo: 250 g moke, 2 rumenjaka, 150 g masla sobne temperature, 130 g sladkorja v prahu, lupinica dveh limon, 3 žlice limoninega soka, pol pecilnega praška, ščep soli, borovničeva marmelada za namaz.

Skupaj zmešamo moko, sladkor, limonino lupinico, pecilni prašek in sol. Dodamo na kocke narezano maslo in ga na grobo vgnetemo med moko. Nato primešamo še rumenjaka in limonin sok. Vse skupaj zmešamo v testo. Testo nabrizgamo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, od 10 do 15 minut. Ko se piškoti ohladijo, jih na spodnji strani namažemo z borovničevo marmelado ter jih po dva zlepimo skupaj.

Nasvet: Namesto da testo nabrizgamo, ga lahko oblikujemo v manjše kroglice. Ker je testo precej lepljivo, si pomagamo tako, da si roke navlažimo z vodo.