Štiri kape je dobilo šest restavracij

Ljubljana – Kdo je najboljši po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021, smo letos izvedeli na malce drugačen način: s pomočjo spletnega dogodka. Simpatično razglasitev je povezovala direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić, pri razglasitvi restavracij, ki so bile ocenjene s štirimi kapami Gault&Millau, kar pomeni kuhinjo zelo visoke kakovosti (restavracija lahko dobi največ pet kap, v Sloveniji jih še niso dodelili, pomenijo pa kuhinjo izjemne kakovosti), pa ji je pomagal znani gostinec Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu – Dvorec Zemono. V nadaljevanju so Šemićevi pri razglasitvi nagrajencev priskočili na pomoč nekateri lanskoletni nagrajenci. Gledalce spletnega dogodka je nagovorila še Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, ki je tudi glavni partner projekta.

Kdo so torej najboljši po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021? Restavracije, ki so prejele po štiri kape, so Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono (Vipava), Hiša Franko (Staro selo pri Kobaridu), Hiša Denk (Zgornja Kungota), Ošterija Debeluh (Brežice), Restavracija Mak (Maribor) in Restavracija Strelec (Ljubljana). Letos je chef leta postal Gregor Vračko (Hiša Denk), chef prihodnosti Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom), mladi talent Leon Pintarič (Gostilna Rajh, Murska Sobota), najboljši natakar/sommelier pa Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž). Naziv najboljši POP si je prislužil Wine Bar Šuklje (Ljubljana) in najboljša slaščičarna je postala Fetiche patisserie (Ljubljana). Naziv chefa tradicije pa je šel tokrat v roke ženski in edini predstavnici Gorenjske Mojci Trnovec iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah.