Mesa ne bomo pogrešali

Meso je izredno hranljivo živilo, a z njim tudi ne gre pretiravati. Nekajkrat na teden si le privoščimo brezmesni obrok.

Za pripravo tortilj z lososom potrebujemo: 4 pšenične tortilje, 400 g fileja lososa, 4 žlice sirnega namaza, 1 paradižnik, 1 skodelico narezanega zelja, 4 liste zelene solate, sol in poper, 1 žlico olivnega olja.

Lososov file popopramo in posolimo ter ga popečemo na olivnem olju z obeh strani. Pečeni file narežemo na tanjše trakove. Tortilje premažemo s sirnim namazom ter nadevamo z zeljem, listom solate in paradižnikom. Na zelenjavo položimo popečene lososove trakove. Robove tortilj zapognemo in zvijemo v rulado.

Nasvet: Tortilje na hitro popečemo še v ponvi ali v opekaču.

Za pripravo fižolovih polpetov potrebujemo: 400 g kuhanega fižola, pol čebule, 1 strok česna, 1 žlico gorčice, 1 jajce, ščepec popra in soli, ščepec origana, ščepec mlete rdeče paprike, 80 g krušnih drobtin, 1 žlico olivnega olja.

Čebulo in česen olupimo, nasekljamo ter ju na hitro prepražimo. V mešalnik stresemo fižol, gorčico, sol in poper ter začimbe. Vse skupaj zmeljemo v gladko zmes. Dodamo jajce in drobtine ter dobro premešamo. Iz mase oblikujemo več manjših polpetov ter jih popečemo na olivnem olju, na vsaki strani 10 minut.

Nasvet: Polpete lahko uživamo s prilogo in solato ali pa z njimi nadomestimo pleskavico v hamburgerju.