Čokoladno-arašidova torta

Vsi vemo, kako okusne so tiste majhne čokoladice s čokolado in arašidi. Kako okusna v tej kombinaciji mora biti šele torta.

Za pripravo čokoladno-arašidove torte potrebujemo: za biskvit: 3 jajca, 3 žlice moke, 3 žlice sladkorja, 1 žlico kakava, 1 žličko pecilnega praška; za arašidovo kremo: 250 g arašidovega masla, 4 dl sladke smetane, 400 g mascarpone sira, 3 žlice sladkorja, ščep soli (v primeru, da imamo nesoljeno arašidovo maslo); za kremo iz bele čokolade: 200 g bele čokolade, 3 dl sladke smetane, 300 g mascarpone sira; za čokoladni obliv: 150 g temne čokolade, 150 ml sladke smetane; za navlažitev biskvita: 1,5 dl mleka, 2 žlici ruma; za okrasitev: arašidovo maslo, arašidi.

Priprava biskvita: Moko presejemo in ji primešamo kakav in 1 žličko pecilnega praška. Rumenjake in beljake ločimo. Beljakom dodamo sladkor in stepemo v trd sneg. Nato pri nižji hitrosti k beljakom dodajamo rumenjake. Nazadnje vmešamo še mešanico moke in kakava. Moko dodajamo postopoma, mešamo pa samo z lopatico ali z ročno metlico. Pripravljeno maso za biskvit vlijemo v tortni model in pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno 15 minut. 

Arašidova krema: Skupaj zmešamo mascarpone sir, arašidovo maslo, sladkor in sol. Dodamo stepeno smetano in jo z lopatico vmešamo v maso.

Krema iz bele čokolade: Belo čokolado stopimo in ohladimo. Mascarpone siru dodamo stopljeno belo čokolado in dobro premešamo. Dodamo stepeno smetano in jo z lopatico vmešamo v maso.

Sestavljanje torte: Okrog biskvita postavimo tortni obod. Biskvit namočimo z mešanico toplega mleka in ruma. Po biskvitu najprej razporedimo arašidovo kremo, nato še kremo iz bele čokolade. Torto postavimo v hladilnik.

Nazadnje pripravimo še čokoladni obliv. Skupaj stopimo temno čokolado in sladko smetano. Ohladimo do mlačnega. Torto vzamemo iz hladilnika ter po vrhu prelijemo ohlajen čokoladni obliv. Torto postavimo za nekaj ur nazaj v hladilnik, da se popolnoma strdi. Nato ji previdno odstranimo obod ter jo poljubno okrasimo z arašidi in arašidovim maslom.

Sestavine so navedene za pekač premera 26 mm.