Tanja odgovarja

»Sončnica«

Vedno berem vaše odgovore, pa se sedaj obračam na vas, da mi svetujete. Po dolgih letih sem v težki partnerski situaciji. Kako se bo stanje razpletlo? Zanima me še moje zdravstveno stanje. Hvala za odgovor in veliko uspehov še naprej.

Končati zvezo, za katero si do zadnjega trenutka verjel, da bo srečna do konca življenja, ni enako, kot bi se v trgovini odločal, ali bi kupil beli ali črni kruh. Kajti na koncu je to vedno kruh, ne glede na sestavine. Ko pa je zveze konec, je konec. Naj vam povem, da ste naredili prav in te odločitve nikoli ne boste obžalovali. Še danes vam je hudo in preštevate slabe in dobre plati odločitve, ampak to ste morali narediti. Ker se imate radi in ker cenite tiste prave vrednote. Spoštovanje in enakopravni odnos. Nič od tega pri vas ni obstajalo. In nikoli ne bi bilo nič drugače. Materialne stvari boste vse dobili nazaj, ne sicer v nekaj dneh, ampak jih dobite, saj imajo za vas posebno vrednost. Nekaj časa bo še trajalo tako stanje, kot ga imate sedaj, sčasoma – recimo v pol leta – pa se bodo zadeve umirile, saj bo tudi on spoznal, da si ne boste premislili in da je vaša odločitev dokončna. Seveda se vse hudo, kar se vam je dogajalo, pozna tudi pri zdravju. Niste več to, kar ste bili, kar ima vsekakor posledice pri splošnem počutju. Počasi, a zanesljivo se vam bo vse spet postavilo v ravnovesje in zdravstvene težave, ki jih imate, bodo izzvenele. Imejte se radi in ne pozabite, da si sami kujete srečo. Naj je bo čim več! Srečno in vse lepo želim.

»Soča«

Pozdravljeni, Tanja. Večkrat sem vam že pisala in bila zadovoljna z odgovori. Tokrat sprašujem zase, svojega ata, hčeri ter za fanta ene od hčera. Zanimajo me odnosi. Zase sprašujem, ali naj se spustim v razmerje, saj sem bila v preteklosti zelo razočarana. Strah me je, da bi bilo enako. Lepo vas pozdravljam in čakam na vaš odgovor.

Nekdo v tej skupini ljudi, za katero sprašujete po odnosih, hoče imeti nadzor nad drugimi. Gre za moškega, torej bodisi ata ali pa hčerinega fanta. Vsi drugi se potem prilagodite, vi pa se večkrat znajdete v navzkrižnem ognju, iz katerega ne najdete izhoda. Moj nasvet je, da se vsem takim situacijam že vnaprej izognete in se ne vmešavate. Na splošno se bodo odnosi v bližnji prihodnosti izboljšali, zato bo bolj vzdržno in boste začeli več premišljevati o sebi, saj si časa zase ne znate vzeti. Ljubezen čaka na vas in v novo razmerje se boste spustili. Škoda je vsakega dneva, ki ga ne preživite srečno. Do tega vas loči le en korak, naredite ga čim prej. Ne smete že vnaprej pričakovati razočaranja. Človek človeku ni enak in slabe misli zamenjajte z dobrimi in lepimi. Strah ni nujno negativno čustvo. Da vas je strah, pomeni zgolj to, da si želite živeti lepo, in kot veste, je ljubezen vedno tista, ki na koncu zmaga. Čaka vas še veliko lepega. Želim vam vse dobro.