Verjamejo v uspeh na razpisu

V Šenčurju so odločeni in verjamejo, da bodo uspešni na razpisu za koncesijo za dom starostnikov.

Šenčur – Na izredni seji občinskega sveta v Šenčurju je svetnika Sebastiana Moharja zanimalo, kako potekajo postopki, da bo občina ujela rok 1. oktober za razpisano koncesijo za dom upokojencev. »Ne gre za to, ali bomo rok ujeli – moramo ga,« je poudaril župan Ciril Kozjek in svetnike seznanil z dogajanji na tem področju.

Junija je država razpisala koncesijo, Občina Šenčur se je takoj odzvala, pogovarjala se je z dvema potencialnima investitorjema in se odločila za Comett in AHA Group. Prvotno so v tem letu v proračunu načrtovali le odkup zemljišč, zdaj pa je prišel razpis za koncesijo in zaradi zelo kratkega roka so morali odločitve začeti sprejemati zelo hitro.

»Kupujemo okoli 9000 kvadratnih metrov zemljišč. Parcela je na dobri lokaciji, ogledal si jo je tudi investitor, ki ga je zanimalo, koliko je lokacija oddaljena od avtobusne postaje, kaj je v bližini (vrtec, šola in športni park), koliko je do centra, kako je z infrastrukturo,« je za občinsko glasilo Jurij povedal župan Kozjek. Zadovoljen je tudi z uspelimi pogovori s sedmimi lastniki: »Imamo vseh sedem soglasij in se lastnikom zahvaljujem, da so sprejeli moje pojasnilo, da dom v Šenčurju potrebujemo in da je to velika priložnost, ki se verjetno ne bi kmalu ponovila. Na območju koncesije je še od 150 do 160 prostih mest, tolikšna naj bi bila tudi zmogljivost doma starejših v Šenčurju.« Zdaj je pomembno, da zadostijo vsem zahtevam za koncesijo, zato so se pri tem projektu povezali z zunanjo sodelavko, izbrali so Zvonko Hočevar, nekdanjo direktorico Doma upokojencev Kranj, ki je izkušena na tem področju. Investitorju pa nameravajo podeliti tudi stavbno pravico. Kot pravi župan, verjame v uspeh na razpisu za koncesijo.

Strošek nakupa zemljišč za dom znaša okoli 660 tisoč evrov, brez komunalne opremljenosti, vrednost investicije bi bila sicer med osem in devet milijonov evrov.