Pomen pestre in zdrave lokalne prehrane za dobro počutje

Kranj – Center za trajnostni razvoj podeželja (CTRP) Kranj v okviru projekta Spoznajmo biodiverziteto v naseljih vabi na delavnici, ki bosta potekali v sredo, 15. julija, pri ekološki Gostilni Krištof v Predosljah. Prva, na temo pomena pestre in zdrave lokalne prehrane za dobro počutje, se bo začela ob 17.30. Predviden je ogled družinske ekološke gostilne, ki jo bo predstavil Tomaž Bolka, Primož Krišelj z ekološke permakulturne kmetije pri Šuštarju v Hotemažah se bo dotaknil biodiverzitete in njenega pomena za ohranjanje okolja, Polonca Novak, univ. dipl. inž. živ. teh., bo spregovorila o pomenu pestrosti prehrane za naše dobro počutje, Vlasta Juršak s CTRP Kranj pa o naravnih vrtovih, izboru naravi najbolj prijaznega gorenjskega vrta in projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih. Ob 19. uri bo na vrtu ekološke gostilne sledilo še praktično usposabljanje na temo spiralnih gredic, ki ga bo vodil Primož Krišelj. Udeleženci se bodo poučili o pestrosti zelišč in začimb ter uvrščanju spiralnih gredic v vrt, lotili se bodo praktične izdelave zeliščne spiralne gredice, Vlasta Juršak pa jim bo predstavila aktualne dogodke v okviru omenjenega projekta.

Kot zanimivost dodajmo še, da je Gostilna Krištof prejela priznanje oz. piktogram trajnostnosti in priznanje za krožnik Michelin, s katerima so se vpisali na svetovni kulinarični zemljevid.