Zastoj pred karavanškim predorom (fotografija je simbolična). / Foto: Gorazd Kavčič

Zastoji tovornih vozil na avtocesti proti Avstriji

Karavanke – Na gorenjski avtocesti je v smeri Karavank nastala večkilometrska kolona tovornih vozil, ki se postopoma zmanjšuje, opozarjajo na Policijski upravi Kranj. S tovornimi vozili je v celoti zaseden vozni pas na relaciji od Lesc do Karavank. Na ostalih delih na relaciji Strahinj–Lesce je promet že normalno stekel. Policisti pozivajo k previdnosti in varni vožnji mimo stoječe kolone. V primeru morebitnega ponovnega povečanja kolone se bo izločanje ponovilo, so še napovedali. Tovorna vozila so namreč nekaj časa izločali na pas za počasna vozila Strahinj–Podtabor.

Tudi na Prometno-informacijskem centru so opozorili, da je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal sedem kilometrov dolg zastoj. Posledično je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone. Poteka izločanje med Ljubljano in predorom Karavanke proti Avstriji. Polna so tudi počivališča na avtocestah pred prehodoma Šentilj in Karavanke. »Tovorna vozila naj ostanejo na voznem pasu. Priporočamo, da se danes ne odpravijo na pot proti Avstriji,« pozivajo.

Do zastoja tovornega prometa je včeraj prišlo zaradi omejitve prometa v sosednji Avstriji zaradi njihove odredbe o omejitvi prometa in praznika (binkoštni ponedeljek), so pojasnili na PU Kranj.