Pošte odprte kot običajno

Kranj – Pošta Slovenije zaradi sproščanja ukrepov na ravni države tudi v poštnem prometu od včeraj ponovno posluje običajno, pri čemer v njenih poslovalnicah še vedno izvajajo nekatere varnostne ukrepe. Kot so sporočili, so včeraj vse pošte začele poslovati po običajnem delovnem času tudi ob sobotah, tudi dežurni pošti v Ljubljani in Mariboru sta znova uvedli dežurni delovni čas. Še vedno pa ostajajo zaprte pošte na ljubljanskem in mariborskem kliničnem centru ter brniškem letališču.

Do preklica ostajajo v veljavi pravila glede vročanja pošiljk. Vse vrste poštnih pošiljk se že od 11. maja vročajo na običajen način, vendar brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje. Pismonoše pošiljke še vedno vročajo na prostem in ne vstopajo v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika). Nekaterih storitev, kot so dostava z vnosom v stanovanje, vnos oziroma odvoz blaga v stanovanje naslovnika ipd., prav tako še vedno ne izvajajo.

Pravila ob vstopu strank v poštne poslovalnice so zdaj sproščena, je pa določeno število strank glede na velikost prostora za stranke. Glede uporabe zaščitnih mask in drugih zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom bo Pošta Slovenije upoštevala spremembe s strani pristojnih institucij. Za zdaj velja, da so obvezni razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, prezračevanje in zagotavljanje varne razdalje med osebami.