Tanja odgovarja

»Optimist«

Zopet se vam oglašam in vas prosim, da mi malo pogledate v karte. Zanima me predvsem zdravje moje družine. Ker to je pač najpomembnejša stvar v življenju in brez tega ni ničesar. Zanima pa me še, ali se bomo kdaj selili v večje stanovanje ali hišo. Hvala vam in lep pozdrav.

Že po vaši šifri Optimist se razkrije, da ste po naravi pozitivni in tako tudi na splošno naravnani. Pohvalno, kajti brez tega je vse črno – kljub soncu, ki nas obdaja. Strinjam se z vami. Ko enkrat ni zdravja, se šele zavemo, kaj vse v resnici to pomeni. Če tega ni, je vse ostalo nepomembno. Lahko ste pomirjeni, saj v vaši družini ne vidim nobenega posebnega odstopanja ali da bi bilo karkoli narobe. Seveda so dnevni stresi, ki pa so nekaj normalnega. Vsekakor se vam obeta selitev, jaz v kartah vidim manjšo hišo, lahko vam uspe že v tem letu, v drugi polovici, tam nekje v jeseni. Želim vam se lepo.

»Zima«

Velikokrat ste mi že odgovorili. Hvala vam, da najdete čas. Zopet sem na začetku. Ne najdem energije in veselja. Kako bom zmogla službo, ves ta stres? Hči pričakuje tretjega otroka; ali bo vse v redu, saj me skrbi?

Resnično vam svetujem, da se maksimalno potrudite v to smer, da vam v zdravstvenem smislu potrdijo upokojitev. Prepričana sem, da bi vam uspelo. Dela ne obvladate in vam vzame čisto vso energijo, ki jo sicer potrebujete za preživetje. Po pravici vam povem, da ste totalno izčrpani in izgoreli, zato ne morete občutiti veselja, niti nimate energije za karkoli. Vse to se zgodi takrat, ko vse okoli nas hiti naprej, mi sami pa se ustavimo, ker ne moremo iti s tokom naprej. Glede hčerke in novega dojenčka so vse skrbi, ki si jih delate, odveč. Vse bo v najlepšem redu. Na splošno imajo sedaj vsi otroci (vem iz prve roke) preveč oziroma veliko energije. In po eni strani je prav tako, bolje preveč kot pa nič. Glede splošnega zdravja imate sedaj pred seboj veliko boljše obdobje. Lepo vas pozdravljam.

»2020«

Lep pozdrav in hvala za vse odgovore, ki sem jih do sedaj prejela od vas. Kako bo mož rešil zadevo z dedovanjem? Seveda mojih nasvetov ne sprejema. Želim si lepšega in boljšega življenja. Kako naprej, ne vem. Kaj pa moje zdravje in finance? Kajti obojega nimam ravno veliko.

Glede moža vam težko dam kakšen nasvet, saj on nikogar ne upošteva. Vsem svojim sorodnikom slepo zaupa in verjame v njihovo iskrenost, čeprav se na daleč vidi, da ni tako. Karkoli boste naredili v to smer, ni pametno, saj boste samo vi na škodi. Pustite ga, naj sam pelje to zadevo naprej in slej ko prej bo sam prišel do pravega rezultata. Pri zdravju lahko kmalu pričakujete lepe in dobre spremembe. Glede financ pa morate postaviti meje. Preden vam zmanjka, dajte to vedeti v okolici, da prispevajo, vi pa tisto, kar vam ostane, privarčujete. Drugače ne gre. Grdo ali lepo. Srečno.