Torta bounty

Pretekli teden smo pisali o kokosovih kroglicah, ki so bile le uvod v naslednji recept. Če so že kroglice bounty tako dobre, si predstavljate, kako slastna mora biti torta bounty?

Za pripravo torte bounty potrebujemo: za biskvit: 3 žlice moke, 1 žlico kakava, 3 jajca, 3 žlice sladkorja, 1 žličko pecilnega praška, ščep soli.

Za kokosovo kremo: 200 g kokosove moke, 100 g sladkorja, 400 g sira Mascarpone, 400 g sladke smetane, 400 g kisle smetane; za čokoladni obliv: 200 g temne čokolade, 1,5 dl smetane; za navlažitev biskvita: 2 žlici sadne marmelade, 2 dl mleka, 2 žlici ruma. 

Priprava biskvita: Moko presejemo in ji primešamo kakav, ščep soli in 1 žličko pecilnega praška. Rumenjake in beljake ločimo. Beljakom dodamo sladkor in stepemo v trd sneg. Nato pri nižji hitrosti k beljakom dodajamo rumenjake. Nazadnje vmešamo še mešanico moke in kakava. Moko dodajamo postopoma, mešamo pa samo z lopatico ali z ročno metlico. Pripravljeno maso za biskvit vlijemo v tortni model in pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno 20 minut. Čas peke je odvisen od višine biskvita in pečice. Če je biskvit dovolj pečen, preverimo s suhim zobotrebcem. Pečen biskvit prerežemo čez polovico in ohladimo.

Priprava kokosove kreme: Sladko smetano stepemo. V skledi skupaj zmešamo Mascarpone, kislo smetano in sladkor. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Nato primešamo kokosovo moko in nazadnje s pomočjo lopatice še stepeno sladko smetano.

Sestavljanje torte: Okrog biskvita postavimo tortni obod. Biskvit namočimo s polovico toplega mleka in ruma. Premažemo z marmelado in prekrijemo s kokosovo kremo. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se popolnoma ohladi, in nato previdno odstranimo tortni obod. Za čokoladni preliv zavremo smetano ter z njo prelijemo narezane koščke temne čokolade. Dobro mešamo, da se čokolada v smetani stopi, in s pripravljenim prelivom prelijemo torto. 

Nasvet: Torto dodatno okrasimo še s kroglicami ra­ffaello, za katere je bil recept objavljen pretekli torek.