Jutri Dan medu v kulinariki

Lesce – V Čebelarskem centru Gorenjske bodo v soboto organizirali prireditev Dan medu v kulinariki – Festival medu. Program se bo začel že ob 10. uri s predavanjem o medovitih rastlinah, ki so hrana za čebele in ljudi in ki sodijo v vsak vrt in vsako kuhinjo. Uro za tem bo Mateja Reš nanizala nekaj uporabnih nasvetov za pripravo medenih jedi. Opoldne bo na programu degustacija zelenjavne enolončnice z medom in »šmorna« z medenim prelivom, ob 15. uri pa delavnica priprave medenega menija z degustacijo. Pred čebelarskim muzejem bo ves dan tržnica z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov ter dobrot z lokalnih kmetij, za otroke pripravljajo ustvarjalne delavnice in družabne igre, na voljo bodo medene pijače in degustacije različnih vrst medu, organizirali pa bodo tudi oglede čebelarskega centra. Letošnja novost bosta delavnica izdelovanja jesenskih šopkov z dr. Sabino Šegula ter ogled sveta čebel skozi virtualna očala.