Jernej Sirk (Klet Brda) je tokrat obiskovalcem vinske zabave predstavljal tudi penino Virgo, stekleničeno v steklenici volumna liter in pol. Penina je prijetno presenetila.

Večer vin in kulinarike

Kempinski Palace Portorož je zadnji dan v avgustu in 1. septembra gostil zanimivega gosta, kuharskega šefa Miroslava Zamiška, mladega kuharja iz Grand Hotela Kempinski High Tatras na Slovaškem. Na krožnikih je v petih hodih spajal tradicijo z modernim stilom in okusi. To je bil prvi od šestih tovrstnih dogodkov, ki se je zgodil v restavraciji Sophia portoroškega Kempinskega. Za večera posebnih okusov bo 14. in 15. septembra poskrbel Thomas Pedevilla iz Palais Hansen Kempinski z Dunaja; 28. in 29. septembra pa v goste prihaja kuharski šef Georges Mansour iz Kempinski Summerland Hotela in Resorta iz Bejruta.

Pred dobrimi desetimi dnevi so pa pri sosedih, pred novogoriškim hotelom Park, že petič organizirali predvsem vinski, a tudi kulinarični dogodek, ki so ga poimenovali Park Wine Party. Je vedno dobro obiskan in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Parkov zabavni festival vin in kulinarike, ki se je med zvedavimi obiskovalci uveljavil tako v poletni kot zimski različici, je le eden v mozaiku eno-gastronomskih dogodkov, ki jih v Parku redno prirejajo za goste in predstavlja neke vrste izložbeno okno lokalnih pridelovalcev. Na tokratnem se je predstavilo devetnajst primorskih vinskih kleti, hiš in vinarjev. Večer so popestrile kulinarične kreacije sedmih kuharjev iz primorskih restavracij in gostiln, za glasbo je skrbela skupina Jumpin’ Shoes, plesalci Encanta Amazonia pa so pritegnili pozornost obiskovalcev dogodka s svojim nastopom in živopisanimi kostumi.

Letošnja posebnost Park Wine Partyja je tudi zaveza k zmanjševanju rabe plastike, tako da plastičnega gostinskega inventarja za enkratno uporabo na prizorišču nismo zasledili. Kljub temu da je bil večer posvečen vinu, pa ni šlo brez prisotnosti gina in koktajlov ter standardnega spremljevalca dogodka – pršuta, ki je bil s strani obiskovalcev deležen precejšnje pozornosti.