Fantje iz organizacijske ekipe Praznika idrijskih žlikrofov: Tilen Božič, Drejc Kokošar in Matevž Straus. Z obiskom Praznika so bili zadovoljni. Upali so, da bo vreme zdržalo. To jim jo je zagodlo pozno popoldne. Sicer pa so ljudje začeli prihajati že uro pred začetkom dopoldanskega sobotnega dogajanja.

Praznik idrijskih žlikrofov

V soboto je bilo v Idriji živahno. Mesto je gostilo tradicionalni Praznik idrijskih žlikrofov. Sicer jo je v poznih popoldanskih urah organizatorjem vseeno zagodlo vreme, a to ni kaj veliko vplivalo na samo dogajanje. Številni obiskovalci letošnjega Praznika idrijskih žlikrofov so že v dopoldanskem času kakšno uro pred uradnim začetkom spraševali po žlikrofih. Spremljevalni program je bil bogat, okusni žlikrofi z bakalco, ocvirki in drugimi omakami so zadostili različnim okusom, po sladkem oziroma čokoladnem žlikrofu je bilo precej povpraševanja, so pa po njem največ posegale gospe. Navdušili so tudi klocavi nudlni, kobariški štruklji in bovški krafi. Tekmovanje lovskih družin v kuhanju divjačinske bakalce za naziv jagerchef 2019 so izpeljali osmič, kulinarični šov je pripravil Črt Butul. Izvedeli ste lahko veliko o modrem pinotu in drugih vinih, navdušila so domača piva, poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše. Zgodaj popoldne pa so obiskovalce na Prazniku idrijskih žlikrofov glasbeno razvajali tudi fantje skupine Suhu cvetje. Gre pa za eno tistih prireditev, kjer fotografija pove več kot pisana beseda.