Poudarek na okusih Bleda

Konec tedna na Bled vabijo Blejski dnevi, ki jih bodo letos še nadgradili z Okusi Bleda in izdelki, ki jih ponujajo pod destinacijsko blagovno znamko Blejski lokalni izbor.

Bled – Blejski dnevi, ki sodijo med najstarejše in najbolje obiskane prireditve na Bledu, so bili v preteklosti namenjeni predvsem povečanju obiska na Bledu ter zabavi domačinov in gostov, letos pa jim želijo dati še nov pomen in smisel, je poudarila Romana Purkart iz Turizma Bled. Letos bo zato poudarek na Okusih Bleda in izdelkih, ki jih ponujajo pod destinacijsko blagovno znamko Bled Local Selection oziroma Blejski lokalni izbor.

Poleg že uveljavljenih izdelkov, ki jih ponujajo pod omenjeno blagovno znamko, bodo na Blejskih dnevih premierno predstavili še vodo Blejko. Letos so uvedli tudi novost, ki so jo poimenovali Bled predstavlja in v v okviru katere bodo vse tri dni gostili čuvarje starih obrti iz Poljanske doline, dolina bo predstavila tudi svojo bogato kulturno dediščino. Danes se jim bodo pridružili še gostje iz prijateljskega mesta Beljak. Na odru na promenadi bodo danes nastopili domačini John F. Doe, njihovi gostje bodo Hamo in Lumberjack. Jutri se bodo na odru predstavili zmagovalci letošnjega Blejskega zlatega mikrofona, ob 21. uri pa bo nastopil Big Band Bled pod vodstvom maestra Primoža Grašiča ter solisti Urošem Perićem, Petrom Savizonom in Otom Pestnerjem. V nedeljo se obetata kar dva osrednja koncerta, in sicer bo že ob 15. uri obiskovalce zabavala blejska zasedba Slovenski pozdravi, ob 19. uri pa bo za most med Blejskimi dnevi in festivalom Okarina, ki se začenja v torek, poskrbela slovenska zasedba Katalena. Že tradicionalno bo Blejske dneve popestrila Godba Gorje, gasilci iz Podhoma pa bodo predstavili gašenje po starem. Z Deželo ljudskih pravljic s Straže bodo poskrbeli tudi za pester otroški program. Seveda tudi letos ne bodo manjkale lučke na gladini jezera, ki bodo zažarele jutri ob 22. uri, za kar vsako leto poskrbi domačin Andrej Vidic. Tako kot že nekaj let zapored bo tudi letos prireditev potekala v skladu s konceptom »zero waste« oziroma brez odpadkov, saj bodo hrano in pijačo stregli v biorazgradljivi embalaži.