Po koncu predavanja je sledila še degustacija ukrajinskih jedi.

Ukrajinska kulinarika

Medvode – Boršč, kotlet po kijevsko, piroški, vareniki, salo ... To so le nekatere ukrajinske jedi, ki so znane po vsem svetu. O ukrajinski kulinariki je v torek tekla beseda v Knjižnici Medvode. Predstavila sta jo Inna Demchenko Fröhlich, Ukrajinka, ki z družino zadnja leta živi v Medvodah in je tudi članica Kulturnega društva Ljubljana Kyiv, ter Jurij Atamanjuk, novinar iz Lvova v Ukrajini. Predavanje, na katerem so obiskovalci izvedeli tudi marsikaj zanimivega iz ukrajinske zgodovine – ne le kulinarične, je bilo v sklopu Dnevov ukrajinske kulture. »Ukrajinci smo znani tudi po dobri kulinariki. Pri nas se dobro je. Najbolj znana jed pa je zagotovo boršč,« pravi Inna, ki v Sloveniji živi že več kot devet let in prek društva skrbi tudi za promocijo ukrajinske kulture. Po predavanju so bile nekatere najbolj znane ukrajinske jedi na voljo tudi za degustacijo.