Odkupne cene mleka

Kranj – Po podatkih Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja so mlekarne aprila letos za mleko, dostavljeno v mlekarno ter s 3,7 odstotka maščobe in 3,15 odstotka beljakovin, plačale v povprečju 31,49 evra za sto kilogramov, kar je bilo 13 centov ali 0,41 odstotka več kot mesec prej. Ker je mleko v povprečju vsebovalo 4,16 odstotka maščobe in 3,37 odstotka beljakovin, je bila povprečna dejanska odkupna cena 34,58 evra in je bila za 7 centov ali za 0,2 odstotka nižja kot marca letos. Odkupovalci so za mleko s 3,7 odstotka maščobe in 3,15 odstotka beljakovin plačali povprečno 28,83 evra za sto kilogramov, cena, izračunana glede na dejansko vsebnost maščob in beljakovin v mleku, pa je znašala 32,40 evra.