Priznana umetnica in energijska slikarka Kaly Kolonič v družbi mame Mirjane in očeta Ivana / Foto: Tina Dokl

Energijska in božanska

Do 15. avgusta letos si v prostorih izobraževalnega centra B&B Kranj lahko ogledate samostojno razstavo umetniških abstraktnih del umetnice Kaly Kolonič z naslovom Prebudi Boginjo v sebi. Kranjska Gora pa je konec tedna gostila finalistke tekmovanja Miss Earth Slovenija 2019.

Nekdanja glasbenica, radijska in televizijska voditeljica ter umetnica Kaly Kolonič ustvarja močne energijske in abstraktne slike z akrilom na platnu. Za slikanje jo je že pri štirih letih navdušil njen oče, prav tako slikar, leta 1992 pa je odkrila, da vidi svet drugače kot drugi ljudje, zato se je podala v abstraktne vode. Kaly pravi, da njene slike delujejo na najmočnejši energijski frekvenci in na ljudi terapevtsko vplivajo. Tokrat je ustvarila omejeno edicijo energijskih slik z naslovom Prebudi Boginjo v sebi, ki jo sestavlja več kot šestdeset slik. Odprtje razstave je pospremil nastop skupine Mjav, pevca Jaya Bolka ter modna revija, kjer so manekenke poleg dnevnih in večernih oblek predstavile tudi Božansko zapestnico Kaly, energijsko zen zapestnico za moške, ženske in otroke, ki jo je oblikovala makedonska kreatorka Sanja Stojanovski. Kaly pa je tokrat ekskluzivno predstavila tudi novo kolekcijo personaliziranih energijskih slik za otroke.

Konec tedna pa je Kranjska Gora gostila trinajst finalistk, ki se bodo septembra potegovale za naslov miss Earth Slovenije 2019. Zmagovalka se bo potem udeležila svetovnega izbora na Filipinih.

Kandidatke v času izbora ocenjujejo na posebnih dogodkih in v soboto je bil najprej talent šov v Hotelu Kompas, posebna eko modno revija pa je bila naslednji dan v Ramada Resortu. Prvi večer je najbolj prepričala Kristina Zvonar iz Šmarij pri Jelšah, z obleko pa Charnée Bijön Bonno iz Velenja.

Med finalistkami najdemo kar tri Kranjčanke in eno dekle iz Zgornjih Gorij: Špelo Budič, Anjo Janžekovič, Julijo Javornik in Stelo Fon.

Za lastne eko modne kreacije so dekleta uporabile precej domišljije. Tako so se po modni brvi sprehodila v kreacijah iz starih zaves, zadrg, papirja, plastičnih črnih vreč, ribiških mrež, školjk, stare čipke, rabljenega dežnika, džinsa, starih kravat in kosov odpadnih ogledal. Ena od deklet se je predstavila v obleki iz za kar 2500 evrov zbranih računov skupaj z oporo iz lepenke. Zmagovalna obleka Charnée Bijön Bonno pa je bila narejena iz štirideset let stare zavese, koščkov zgoščenk in cvetov, ki so bili barvani z naravnimi barvami, pridobljenimi iz sadja in zelenjave, ter posebnim sporočilom: »Lepo je spoštovati naravo in vse kulture.«