Gorenjkino 97-kilogramsko čokolado z lešniki so razlomili in razdelili v soboto točno opoldne. / Foto: Tina Dokl

Zaradi vremena čokolada še privlačnejša

Hladno vreme ni odvrnilo množic navdušenih ljubiteljev sladkih razvad od obiska radovljiškega Festivala čokolade. Konec tedna so številni obiskovalci iz vse Slovenije in tujine preživeli med stojnicami z neštetimi oblikami in okusi čokolade.

Radovljica – V Radovljici so pretekli konec tedna uspešno izpeljali že osmi Festival čokolade. Zanimivo – hladno vreme je vplivalo na obisk, a ne tako, da bi ljubitelje čokolade in drugih sladkih dobrot odvrnilo od obiska festivala. »Ugotavljamo, da obiskovalci kadar je vroče, tako kot je bilo na primer lani, pojedo in kupijo bistveno manj čokolade, kot če je hladno,« je povedala direktorica zavoda Turizem in kultura Radovljica.

»Obisk je bil letos primerljiv z lanskim, ko smo na festivalu našteli okoli petdeset tisoč obiskovalcev, v petek jih je bilo celo bistveno več kot lani na isti dan,« ugotavljajo organizatorji in pojasnjujejo, da gre vse večji obisk pripisati dobri promociji, ugledu, ki ga je v teh letih pridobil festival, ter dejstvu, da vsako leto pripravijo kup novosti, ki vedno znova pritegnejo tako dosedanje kot nove obiskovalce.

»Ob tem je ljudem jasno, da to ni navaden sejem, ampak da gre za pravo doživetje, saj vsako leto pripravimo program, ki obiskovalce v mestu zadrži mnogo dlje, kot bi trajal zgolj ogled stojnic s čokolado. Ne nazadnje imamo v treh dneh 12 koncertov, tako da bi se lahko primerjali celo z glasbenimi festivali,« poudarja Mikljeva.

Organizatorji, javni zavod Turizem in kultura Radovljica, pa v teh dneh že snujejo načrte za prihodnje festivale. »Morda je po osmih letih festival prišel do stopnje, ko potrebuje nov koncept. Kakšen bo in kdaj ga bomo začeli uveljavljati, še ne vemo točno. Vsekakor pa se bomo v prihodnje še bolj kod doslej orientirali v majhne, kvalitetne butične čokoladnice,« je napovedala Nataša Mikelj.