Medalja mladih biatloncev

Slovenski biatlonci na tekmah svetovnega pokala v letošnji sezoni še niso stali na stopničkah, so pa za velik uspeh poskrbeli starejši mladinci, ki so v štafeti osvojili naslov svetovnih podprvakov.

Ljubljana – Za biatlonci sta dve tretjini sezone. Pred odhodom na naslednje tekme svetovnega pokala v Kanado (4.–10. februar) in Združene države Amerike (11.–17. februar) so podali njeno oceno.

Najvišje je bil na četrtem mestu na uvodu v sezono na domači Pokljuki Jakov Fak, točke so osvojili še Klemen Bauer, Miha Dovžan in Urška Poje. »Če pogledam vse skupaj, sem lahko le razočaran. Upam, da se bo nivo do svetovnega prvenstva dvignil, saj imam še vedno željo osvojiti medaljo. Je pa pomembno, da se bom skoncentriral samo na svoj nastop. Če bo to dovolj za medaljo, bomo zadovoljni vsi, drugače pa bom sam najbolj razočaran,« je povedal Jakov Fak, ki je imel v zadnjem obdobju znova težave z boleznijo. Vrhunec sezone bo marca svetovno prvenstvo na Švedskem (7.–17. marec), na katerega se bodo po tekmah čez lužo naši biatlonci pripravljali v Ruhpoldingu. Po svetovnem prvestvu jih čaka le še zadnja postaja svetovnega pokala v Oslu (18.–24. marec).

V slovenski biatlonski reprezentanci so se v minulih dneh razveselili velikega uspeha podmladka. Slovenska moška štafeta v postavi Anton Vidmar (SK Brdo), Lovro Planko (SK Ihan) in Alex Cisar (TSK Triglav Kranj) je na svetovnem mladinskem prvenstvu na Slovaškem osvojila srebrno medaljo v kategoriji starejših mladincev. Varovanci trenerja Janeza Mariča so zaostali le za štafeto iz Nemčije.