Ob Zbiljskem jezeru se je predstavila Bela krajina – tudi s svojo kulinarično ponudbo.

Bela krajina v Zbiljah

Zbilje – Pretekli konec tedna se je začel kulinarični september v Medvodah. Na smledniškem Starem gradu je bila v soboto prireditev Grajski lonec (najboljšega je skuhala ekipa TD Hraše), v nedeljo je na Topolu potekala Jesenska tržnica, ob Zbiljskem jezeru pa Okusi Bele krajine.

Medtem ko so na prvih dveh dogodkih sodelovali domačini in sta tradicionalna, so na tretjega prišli prvič v goste Belokranjci. »Bela krajina ima veliko pokazati v vseh letnih časih. Naši časi šele prihajajo. Danes predstavljamo tudi našo kulinariko. Značilnost so sestavine lokalnega izvora in stare recepture. Na jedilniku imamo odojka, šaro, sir na žaru, žitno klobaso s krompirjevo solato, testenine z aktivnim črnim ogljem s pestom belokranjskega česna ali s paradižnikovo omako z domačo salamo,« je povedala Andreja Drakulič Veselič iz Gostišča Veselič iz Podzemlja ter dodala, da so se razveselili povabila ob Zbiljsko jezero. Belo krajino so predstavili z devetimi stojnicami, od kulinarike do vina, piva, izdelkov domače obrti pa tudi dogodkov in nastanitev. Predstavila se je celotna turistična destinacija. Kulinarični september v Medvodah se bo nadaljeval z Azijskim kulinaričnim dnem (15. septembra) in vrhuncem – Festivalom kranjske klobase (22. septembra). Oba dogodka bosta ob Zbiljskem jezeru.