Tiramisu v kozarcih in bounty

Tiramisu v kozarcih ali domače bounty ploščice? Karkoli boste izbrali, vas ne bo razočaralo. Obe sladici sta enostavni za pripravo, ne potrebujeta peke in kar je najbolj pomembno – sta izjemno okusni.

Za pripravo tiramisuja v kozarcih potrebujemo: 0,5 kg mascaroponeja, 3 jajca, 2 žlici ruma, 100 g sladkorja, 1 paket otroških piškotov, 1,5 dl kave, 2 dl smetane, kakav za posip.

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in jih penasto stepamo, da masa naraste ter da se sladkor raztopi v rumenjakih. Počasi dodajamo mascarpone in prilijemo rum. Nazadnje narahlo vmešamo še sneg iz beljakov.

Še v toplo kavo pomakamo piškote in z njimi obložimo kozarce. Piškote prekrijemo s plastjo kreme in na to ponovno položimo v kavi namočene piškote, ki jih prav tako prekrijemo s kremo. Smetano stepemo in jo nadevamo po vrhu kreme ter jo posujemo s kakavom v prahu. Kozarce postavimo za 2 uri v hladilnik, da se vse skupaj ohladi in da se okusi dobro prepojijo.

Nasvet: Če je sladica namenjena otrokom, piškote namočimo v čokoladnem mleku, rum pa izpustimo.

Za pripravo bountyja po­trebujemo: 250 g kokosove moke, 200 ml sladke smetane, 70 g sladkorja, 1 vanilin sladkor, 150 g čokolade, 50 g masla.

V kozico vlijemo smetano, dodamo sladkor in vaniljev sladkor. Segrevamo in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Nato vse skupaj nekoliko ohladimo in vmešamo še kokosovo moko. Manjši pekač ali posodo z ravnim dnom obložimo s peki papirjem. Vanjo nadevamo kokosovo maso ter jo pogladimo. Pekač ali posodo postavimo za nekaj ur v hladilnik. Ohlajeno kokosovo maso s pomočjo peki papirja vzamemo iz posode in jo z ostrim nožem razrežemo na manjše pravokotnike. V lonček nadrobimo čokolado, ki ji dodamo na koščke narezano maslo. Vse skupaj stopimo nad paro ali v vodni kopeli. Kokosove pravokotnike pomočimo v čokolado, jih odložimo na krožnik in počakamo, da se čokolada strdi. Bountyje hranimo v hladilniku.