Iztok Likozar

Stavijo na domače izdelke

Mesarstvo Kmečki hram je praznovalo petindvajsetletnico delovanja.

Cerklje – Te dni je Mesarstvo Kmečki hram iz Cerkelj obeležilo kar dve obletnici. Poleg abrahama lastnika Iztoka Likozarja še 25 let delovanja mesarstva. Z mesarstvom so sprva želeli razširiti kmetijsko dejavnost, z leti pa je podjetje uspešno raslo. Najprej sta Iztoku Likozarju in njegovi ženi pomagala Iztokova starša, danes pa ima podjetje že deset zaposlenih. Stavijo na domače izdelke, zato imajo na kmetiji v Zalogu sedemdeset bikov in večino mesa pridelajo v domači reji, nekaj pa odkupijo od okoliških kmetov. Kot pravi lastnik, je danes konkurenca vse večja, tudi zaradi ponudbe v supermarketih. Tudi zato so morali poiskati svojo tržno nišo. »Težko konkuriramo velikim obratom, zato stavimo na kvalitetne domače izdelke. Predvsem smo znani po suhih mesninah, ki jih dimimo v klasični prekajevalnici z bukovimi drvmi. Predvsem v toplejših dnevih pa kupci precej posegajo tudi po naši ponudbi mesa za žar,« pravi Iztok Likozar, ki je zadovoljen, da kupci prepoznajo njihovo kvaliteto. Med njimi je seveda največ domačinov, stalne stranke pa prihajajo tudi iz bolj oddaljenih krajev, kot so Mengeš ali Domžale. Poleg prodaje v mesnici pa zalagajo tudi javne zavode in okoliške gostince.

Pri petdesetih Iztok Likozar seveda še ne razmišlja o pokoju, kot oče dveh hčera pa ima v mislih pa tudi prihodnost družinskega podjetja. Kot pravi, starejša že kaže precej veselja tudi za delo v mesnici.