Od leve guverner Zveze Lions klubov Slovenije Marko Gospodjinački, predstavnica Hoferja Maja Weinberger, reševalec Luka Cerkovnik, conski predsednik Zveze Lions klubov Slovenije Marko Kuliš in predsednik Lions kluba Bled Golf Zvonko Belič / Foto: Tina Dokl

Nov defibrilator v Kranju

Hofer je v sodelovanju z Zvezo Lions klubov v Kranju namestil AED, pripomoček za oživljanje, ki ga lahko uporabljajo tudi laiki in je dostopen na njihovi poslovalnici štiriindvajset ur na dan.

Kranj – Podjetje Hofer v sodelovanju z Zvezo Lions klubov Slovenije nadaljuje z namestitvami avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED) po slovenskih regijah, v petek so ga namestili na svoji poslovalnici na Smledniški cesti v Kranju. Pri Hoferju so ponosni, da podpora takim projektom omogoča ustvarjati lepšo prihodnost. »Pomembno je, da se zavedamo svoje odgovornosti, ki jo imamo do soljudi in pomagamo takrat, ko je naša pomoč potrebna. Veseli smo, da smo z namestitvijo AED-ja na poslovalnico v Kranju lahko ponudili pomoč ljudem, ko jo bodo ti potrebovali.« Kot so še pojasnili, je v Sloveniji sicer že veliko avtomatskih defibrilatorjev, a vsi niso javno dostopni, če pa že so, so ti ponoči in ob koncih tedna ponekod zaklenjeni in takrat nedostopni za reševanje ob srčnem zastoju. Iz tega razloga Hofer v sodelovanju z Zvezo Lions klubov Slovenije v okviru vsedržavne Iniciative za AED, ki poteka pod imenom Defibrilatorje na ulice, na 22 poslovalnic v Sloveniji in ob bazenu ŠRC Golovec Celje nameščajo AED. Zadnjega naj bi namestili do januarja 2018. Vsak njihov avtomatski eksterni defibrilator je dostopen 24 ur na dan za reševanje ob srčnem zastoju, postopek oživljanja s pomočjo AED sta ob tej priložnosti v Kranju predstavila reševalca z reševalne postaje Zdravstvenega doma Kranj. Dogodka se je udeležil tudi guverner Zveze Lions klubov Slovenije Marko Gospodjinački, ki je poudaril izjemno vrednost AED in dodal, da tudi takšna oblika pomoči soljudem sodi v področje njihovega dobrodelnega delovanja.