Foto: osebni arhiv

Almin mousse iz bele čokolade in malin

Upoštevane so se­stavine za ob­roč premera 20 cm. Za mo­u­sse (penasto kremo) potrebujemo: 1,5 beljaka (5 g), 1,5 jajca (7,5 g), 1,5 lista želatine (3 g), 270 g dobre bele čokolade, 1,5 cl contro likerja, 0,45 l sladke smetane (napol stepene). Za malinov žele potrebujemo: 200 g malinovega pireja (ali 100 g prekuhanih malin + 50 ml vode + 50 g sladkorja), 200 g zmrznjenih malin, 100 g sladkorja, 6 listov želatine (12 g). Za beljakov biskvit z dehidriranimi malinami potrebujemo: 4 beljake (100 g), 100 g grobo mletih lešnikov, 80 g sladkorja, 50 g moke, 30 g dehidriranih malin. Postopek: beljake stepemo s sladkorjem, dodamo suhe sestavine, namažemo na silikonsko podlago premera 20 cm ter pečemo 15 minut na 165 °C. Čokolado stopimo nad soparo (ne več kot 50 °C). Prav tako nad soparo stepemo jajca ter beljake. Jajcem dodamo namočeno želatino in liker, rahlo zmešamo s stopljeno čokolado in nato prav tako na rahlo dodamo še na pol stepeno smetano. Dobro namočeno belo rulado jaconda z dehidriranimi malinami namažemo z eno plastjo belega moussa. Na sredino na rahlo položimo disk ohlajenega malinovega pireja in ponovno zaključimo z moussom. Zamrznemo. Prelijemo z malinovim želejem.