Plezalci na evropskem prvenstvu

Z včerajšnjo slovesnostjo se je začelo letošnje evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju, ki poteka v italijanskih Dolomitih.

Kranj – V Campitellu di Fassa v Italiji je zbranih okoli dvesto športnih plezalcev in plezalk iz več kot dvajsetih držav, med njimi tudi izbrana slovenska enajsterica: Janja Garnbret (Šaleški AO), Mina Markovič (ŠPK Plus), Tjaša Kalan (AO PD Kranj), Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak), Mia Krampl (AO PD Kranj), Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) in Veronika Meke (PS DPČ Šmartno) v ženski ter Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), Martin Bergant (PK Škofja Loka), Milan Preskar (PK Škofja Loka) in Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) v moški konkurenci.

Eden naših upov za visoko uvrstitev je zagotovo Domen Škofic iz Vrbenj pri Radovljici, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2016 v težavnosti. »Na obeh dosedanjih evropskih prvenstvih sem imel smolo, ni mi še uspelo pokazati dobrega plezanja. Tekmovanja se izredno veselim. Komaj čakam, da se začne sezona v težavnosti. Prva polovica leta zame ni bila najbolj posrečena, saj sem za zdravljenje poškodbe prsta porabil precej več časa, kot sem pričakoval. Rad bi poudaril, da je moja trenutna forma daleč od tiste lanske in zato nimam posebnih pričakovanj. Upam, da se mi uspe uvrstiti v finale, tam je pa vse mogoče,« je pred odhodom v Italijo povedal 23-letni Domen Škofic.

Kvalifikacije za jutrišnji polfinale se bodo začele danes ob 9.30. Polfinale je na sporedu jutri ob 11.15, finale pa ob 21. uri.