Kremna pita z arašidi

Okusna kremna sladica, pripravljena brez peke

Za pripravo pite z arašidi potrebujemo: za piškotno dno: 250 g keksov, 50 ml kave, 80 g masla; za prvi nadev: 150 g kremnega sira, 200 g mascarponeja, 200 g arašidovega masla (približno 5 žlic), 150 g mletega sladkorja, 3 dl smetane; za drugi nadev: 300 g mascarponeja, 100 g kisle smetane, 2 dl smetane, 100 g bele čokolade; za okrasitev: 50 g čokolade, 20 g masla, 1 žlico arašidovega masla, 1 pest arašidov.

Priprava piškotne podlage: Kekse zdrobimo. Če nimamo mešalnika, jih nalomimo v vrečko in jih zdrobimo z valjčkom. Stresemo jih v posodo, prelijemo s toplo kavo in stopljenim maslom. Dobro premešamo. Obod in dno tortnega pekača namastimo in vanj vsujemo piškotno mešanico. Mešanico dobro pritisnimo ob dno pekača, da se sprime. Pomagamo si lahko z žlico ali s skodelico, ki ima ravno dno. Pekač postavimo za eno uro v hladilnik.

Priprava prve kreme: Kremni sir macaropne, sladkor in arašidovo maslo stepemo, da nastane gladka zmes. Posebej stepemo 3 dl smetane. Smetano vmešamo v maso iz sira in arašidovega masla ročno z lopatko. Ta nadev razporedimo po piškotni mešanici.

Priprava druge kreme: Belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Tukaj je pomembna posebna previdnost, saj moramo paziti, da čokolada ne pride v stik z vodo. Stopljeno belo čokolado nekoliko ohladimo. V posodi do gladkega zmešamo mascarpone in kislo smetano ter prilijemo stopljeno belo čokolado. Ročno vmešamo še 2 dl stepene smetane. Nadev razporedimo po arašidovem nadevu.

Okrasitev: Skupaj stopimo čokolado in maslo. S pomočjo žlice prelijemo stopljeno čokolado po torti. Segrejemo arašidovo maslo, da se nekoliko utekočini, in tudi tega pokapljamo po torti. Potresemo še z arašidi.

Pito postavimo vsaj za dve uri v hladilnik. Odstranimo obod torte in postrežemo.

Nasvet: Za kremni sir je mišljen klasični sirni namaz. Nadomestimo ga lahko v celoti z macarponejem ali pa mascarpone nadomestimo s kremnim sirom. Za piškotni nadev lahko kavo izpustimo, vendar moramo dodati nekoliko več masla, da se piškotne drobtine sprimejo.