Nada Tošič iz Lesc je na delavnici uživala.

Sladka in novoletna ustvarjanja

Prvi od treh decembrskih mož, ki razveseljujejo otroke, nas je že obiskal, kavarna Hotela Kompas na Bledu pa je gostila tradicionalno adventno delavnico. Začel se je veseli december.

V Kranjski Gori so v soboto ponovno organizirali Miklavžev ples, na katerem so publiko s svojimi napevi razveseljevali priljubljeni Veseli svatje. Tudi v Bohinjski Bistrici so pripravili Miklavžev koncert, ki pa ima vsako leto dobrodelno noto. Tokrat smo na odru med drugimi prisluhnili še mlademu glasbenemu dvojcu z Gorenjske Wildart: Timoteju in Lenartu na čelu in violini. Fanta sta letos v oddaji Slovenija ima talent takoj osvojila srce Lada Bizovičarja, prišla v polfinale in sedaj bomo zanju lahko navijali v finalu.

Kavarna Hotela Kompas pa je povabila na adventno delavnico, ki je bila sicer posvečena izdelavi novoletnih aranžmajev, najmlajši pa so ustvarjali svojo sladko pravljico iz medenjakov. Ta je na koncu v svoje vrste pritegnila tudi precej odraslih udeleženk delavnice.

Milan Kovačič iz Ljubljane se je prvič udeležil tovrstne delavnice in pravi, da se je zelo zabaval. Žal mu je bilo le, da ni s seboj pripeljal vnukinje. Nevenka Smolej z Bleda se je delavnice udeležila že drugič. »Super,« je bil odgovor na vprašanje, kako je bilo na delavnici.

Mitja Škrjanec in Saša Drobnič Škrjanec pa sta bila tista, ki sta tokrat prispevala ideje za letošnjo adventno delavnico in tudi bdela nad njenimi udeleženci. Zanimive so bile predvsem pisane jelke, ob katerih sta Škerjančeva razložila, da gre za posebno tehniko lepljenja organze, piko na i pa so dale še svetleče kroglice različnih barv in zvezde iz filca na vrhu jelk.

Za otroško sladko delavnico, na kateri so najmlajši krasili hišico iz medenjakov in medenjake, pa je poskrbela Jeseničanka Maja Simeonov Nedeljkov. Kot pa smo že omenili, je sladki del delavnice privlačil tudi odrasle 'ustvarjalce', tako da ni bilo strahu, da bi na kakšen medenjak pozabili.

In prav nihče ni bil lačen, saj si je na delavnici vsak lahko privoščil zajtrk z okusnimi palačinkami z domačo marmelado izpod rok dame iz Kompasove kuhinje Ramize Vujin, ki nam je prišepnila, da je na Bledu že od več kot 35 let in že od začetka v gostinstvu.