Zakonca Justin sta prejšnji teden praznovala osebni jubilej.

Gravner in glamping

V Ribnem so predstavili zanimivo turistično pridobitev, Justinova sta praznovala tridesetletnico, kulinarični večer v restavraciji njunega kranjskogorskega hotela pa je gostil Gravnerjeva vina. Za videz in okus na krožnikih je ponovno poskrbel domači kuharski kreativec Mojmir Štiftar.

Kombinacije so delovale in nekatere jedi so bile postrežene naravnost izvirno. Zanimivo papirno izvedbo tokratnega menija za goste smo v preteklosti že videli: gre za simpatični skupek več listov, ko imenu jedi dodajo še narisan krožnik oziroma kar kuharjevo skico končnega izdelka, ki razloži vse podrobnosti, jedi na njem. To v nadaljevanju precej olajša razlago vsake posamezne jedi. Nastrgane ostrige z limono in z ličijem v vodi od ostrig, odimljena sipa, pujsek od glave do pete – z dušenim uhljem, ocvrtim repom in kuhano tačko, v jajčni lupini postrežena jed na krožniku, ki je spominjal na gnezdo, telečja faca s sirčkom nacho, golobje prsi v družbi čebulnega zraka s smreko in krvavice ter pastinaka, karamelna goveja juha s hrustljavo govedino, zlatimi kroglicami, čipsom zelene … – vso to fantazijo so tokrat pospremila vina Joška Gravnerja z Oslavja, Furlanije - Julijske krajine. Sta pa lastnika kranjskogorskega hotela Skipass, Brane in Lidija Justin, prejšnji teden praznovala že trideset let skupne življenjske poti: 19. julij 1986 je bil datum, ko sta izrekla usodni 'da', da sta se spoznala, pa naj bi bilo krivo drsanje. Danes imata dve odrasli hčerki, ki sta obe del družinskega posla, v kratkem pa bosta postala tudi dedek in babica. Na praznovanje svoje okrogle obletnice nista pozabila, novembra pa načrtujeta tudi obisk Sejšelov.

Pred kratim pa so v Ribnem, natančneje pri Hotelu Ribno Bled, predstavili zanimivo pridobitev: slavnostno so odprli Glamping Ribno Bled. Gre za šest lesenih, skorajda luksuznih hišk iz smreke in macesna, od katerih vsaka lahko gosti do štiri osebe, ugnezdili pa so jih med drevesa, tako da je stik z naravo nadvse pristen. Sploh pri dveh hiškah, ki sta obrnjeni tako, da pogled s terase na reko Savo daleč spodaj vzame gostu sapo. Dodana vrednost hišk so zunanje kadi ter poseben prostor, kjer ima vsaka hiška svojo kopalnico in stranišče, za piko na i pa še vse skupno savno. Novi pridobitvi glamping so uredili še skupen družabni prostor. Vsaka pa ima tudi ime – in to smo izvedeli ob odprtju, ko je barman Aleš Ogrin pripravljal koktajle, ki jih je poimenoval po slovenskih cveticah. Nagelj, lepi čeveljc, planika, zvončnica, encijan ... Hiške so delo ekipe Landscape, njihov Gregor Vreš pa nam je pojasnil, da ta projekt ni njihov prvi in da so hiške v Ribnem primerne za bivanje vse leto.