Po preureditvi je hotel Sluga spet odprt za goste, kot je povedal Dušan Dermota, pa prve pričakujejo že te dni. / Foto: Luka Rener

Tržič je za turiste zanimiv

»V Tržiču in njegovi okolici obiskovalci lahko uživajo v naravnih lepotah in rekreaciji, zato sem prepričan, da bo turizem kmalu pomembna gospodarska panoga in da bo tudi hotel imel goste,« pravi Dušan Dermota, ki je prevzel hotel Sluga v središču Tržiča.

Tržič – Te dni v prenovljenem hotelu Sluga, ki je bil zadnja leta zaprt, pričakujejo prve goste. Hotel si je s svojo ponudbo pridobil štiri zvezdice, v enajstih sobah, med katerimi je ena urejena tudi v apartma s kuhinjo, pa bo skupaj lahko prebivalo 33 gostov. Sobe imajo zanimiva domača imena, ki poudarjajo lokacijo, saj so jih poimenovali: Bornov tunel, Zavrovt, Dovžanova soteska, Mošenik in podobno.

»Ponudba hotela je na spletnih straneh in prepričan sem, da bomo kmalu imeli prve goste. Hotel bo odprt vse leto,« pravi Dušan Dermota, sicer direktor Pekarne Orehek. »Doslej smo se v podjetju ukvarjali z gostinstvom, trgovino in proizvodnjo. Ko smo videli, da se je ta objekt pojavil na trgu, smo se odločili, da ga prevzamemo. Spodbuda pri tem nam je bilo dejstvo, da v Tržiču tovrstne ponudbe ni in da zgolj nekaj posameznikov v okolici oddaja sobe. Pri tem je pomembno, da imajo tudi na Občini Tržič na čelu z županom Borutom Sajovicem in oddelkom za gospodarstvo in družne dejavnosti ter v Turistično-promocijskem in informacijskem centru Tržič res velik posluh za tovrstno dejavnost, saj ob težavah v gospodarstvu perspektivo vidijo prav v turizmu. Tudi sam se mislim, da ima Tržič z okolico res veliko možnosti za razvoj turizma, saj tu obiskovalci lahko uživajo v naravnih lepotah in rekreaciji. Če ponudbe prenočitev ni, pa je tudi odziv turistov manjši,« razmišlja Dušan Dermota, ki je prepričan, da bo hotel kmalu zaživel.

V hotelu je tudi finska savna, v restavraciji in vinski kleti, ki sicer nista namenjeni dnevnim obiskovalcem, pa bodo ponujali tudi pogostitve za zaključene družbe, kar pomeni, da je Tržič dobil tudi prijeten prostor za praznovanja rojstnih dni, obletnic in porok, saj lahko naenkrat pogostijo do šestdeset gostov.

»Naša restavracija ni odprtega tipa, smo se pa odločili, da bomo v njej poskrbeli za zaključene družbe, za različna praznovanja. Prav tako tudi v vinoteki. Hotelski gostje bodo v restavraciji imeli zgolj zajtrk,« dodaja Dušan Dermota in pravi, da so v hotelu trenutno zaposleni štirje, vsak dan pa bo v hotelu tudi kdo od domačih.

»S priložnostno slovesnostjo bomo hotel odprli konec avgusta, z oddajanjem sob pa smo pohiteli, saj želimo ujeti še nekaj poletne sezone. Sicer pa delamo na dolgi rok in prepričan sem, da bomo z dobrim delom in ponudbo, s katero se bomo gostom znali tudi prilagajati, lahko uspešni,« tudi pravi Dušan Dermota, ki pričakuje, da bodo letno imeli okoli tri tisoč prenočitev.