Plakete Antona Tomaža Linharta so prejele Maša Bersan Mašuk, Neda Golmajer in Irena Kosmač, pečate Občine Radovljica Ida Gnilšak, Simona Skumavec, Branka Slapar, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica in družina Špicar, medaljo Občine Radovljica pa Andrej Kokot. Posebna priznanja in nagrade so prejeli tudi odlični študenti Bojan Ambrožič, Teja Goli, Maja Jakič, Miha Valant in Nina Vidic. / Foto: Gorazd Kavčič

Praznično v Radovljici

S slovesnostjo, na kateri so nagradili tiste posameznike in organizacije, ki so se posebno izkazali na področju kulture in izobraževanja, so v Radovljici v četrtek, na predvečer rojstnega dne slavnega rojaka Antona Tomaža Linharta, obeležili občinski praznik.

Radovljica – Občina Radovljica je v četrtek slovesno obeležila drugega od dveh občinskih praznikov. Na predvečer rojstnega dne v Radovljici rojenega zgodovinarja in dramatika Antona Tomaža Linharta (1756–1795) je župan Ciril Globočnik občinskim nagrajencem izročil priznanja ter se jim zahvalil za njihove dosežke in prispevke na področjih kulture ter vzgoje in izobraževanja. Plakete Antona Tomaža Linharta so prejele Maša Bersan Mašuk, Neda Golmajer in Irena Kosmač, pečate Občine Radovljica Ida Gnilšak, Simona Skumavec, Branka Slapar, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica in družina Špicar, medaljo Občine Radovljica pa Andrej Kokot. Posebna priznanja in nagrade so prejeli tudi odlični študenti Bojan Ambrožič, Teja Goli, Maja Jakič, Miha Valant in Nina Vidic.

Župan Ciril Globočnik je na proslavi predstavil delo občine. »Naša občina na turističnem zemljevidu regije postaja vse pomembnejši akter. Letošnja turistična sezona je po številu gostov in nočitev že pred iztekom leta rekordna. V razvoj turizma načrtno vlagamo, zato Turizem Radovljica v zadnjih letih intenzivno nadgrajuje in uvaja vedno nove produkte in prireditve. Četrti Festival čokolade je obiskalo petdeset tisoč ljudi, v Okuse Radol'ce pa je povezanih že enajst v novembru odlično obiskanih gostišč. V Mošnjah smo letos obnovili prostore etnološkega muzeja, ob Savi smo uredili novo tematsko pešpot, začela se je obnova Langusove kapelice v Kamni Gorici. Avgusta smo na Linhartovem trgu postavili spomenik častnemu občanu, pokojnemu dr. Cenetu Avguštinu. V grajskem parku smo sanirali najbolj poškodovan del obzidja in obeliske, v drevoredu pa namestili zaključni sklop umetniških kovanih uličnih svetilk,« je med drugim dejal Globočnik.

Iztekajoče se leto je bilo v Radovljici pestro tudi na družbenem področju. Ljudska univerza Radovljica je program medgeneracijskega centra nadgradila v Medgeneracijski center Gorenjska, jeseni je pod njenim okriljem v Radovljici začel delovati tudi mladinski dnevni center KamRa. S socialnim podjetjem Fundacija Vincenca Drakslerja in Komunalo Radovljica so na območju zbirnega centra Radovljica odprli središče ponovne rabe s Štacuno Brvač. V središču sta v okviru programa javnih del dobila zaposlitev dva delavca, v vseh programih v občini pa je letos zaposlenih že 18 javnih delavcev. Tudi knjižnica Antona Tomaža Linharta z inovativnimi projekti spodbujanja bralnih navad med mladimi, številom aktivnosti in drugimi kazalci presega slovensko povprečje.

Občina je sicer letos zaključila naložbi v komunalno infrastrukturo v Kropi in Begunjah in energetski prenovi v osnovnih šolah v Lescah in Begunjah; prav zdaj je v pripravi projektna dokumentacija za energetsko sanacijo šole v Lipnici.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 77 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

9/22

petek

9/17

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. april 2019

Po naravoslovni učni poti na Pusti grad

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2019

Krvodajalska akcija

GLASBA / Šenčur, 25. april 2019

Pomladni koncert

GLASBA / Žiri, 25. april 2019

Koncert žirovske glasbene šole

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. april 2019

Za otroke

IZLETI / Naklo, 25. april 2019

S kolesom čez Brdo

RAZSTAVE / Gorje, 26. april 2019

Ob 90-letnici Planinskega društva Gorje

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 26. april 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Tržaški kras in morje / 13:25, 25. april

Pa stopnujmo še enkrat:

ime - lepo ime - Anamarija.

Tržaški kras in morje / 11:53, 25. april

Tudi tebi je očitno dolgčas?!

Tržaški kras in morje / 10:50, 25. april

Stopnjevanje:
dolgčas- večji dolgčas- muzej.

Edina toleranca je ničelna / 21:54, 24. april

Jaz mislim, da so problemi drugje. Samo tale primer ! Bil se udeležen v prometni nesreči, nekrivdno, 0,0! Ura 9h ! Gavni povzročitelj je nap...

Podbreška potica letošnja kraljica / 16:56, 24. april

Podbreška?
Pod katerim bregom?
Malo morgen.
Pravilno je Podbrezijanska potica.
Amen.

Edina toleranca je ničelna / 16:32, 24. april

Ma ostane naj tako je !

Prešernovo gre v Rusijo / 14:08, 24. april

Včasih sem hodil v gledališče, ker sem se delal pametnega in kulturnega.Ko sedaj gledam nazaj, ugotavljam, da sem na koncu predstav ploskal ...