Plakete Antona Tomaža Linharta so prejele Maša Bersan Mašuk, Neda Golmajer in Irena Kosmač, pečate Občine Radovljica Ida Gnilšak, Simona Skumavec, Branka Slapar, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica in družina Špicar, medaljo Občine Radovljica pa Andrej Kokot. Posebna priznanja in nagrade so prejeli tudi odlični študenti Bojan Ambrožič, Teja Goli, Maja Jakič, Miha Valant in Nina Vidic. / Foto: Gorazd Kavčič

Praznično v Radovljici

S slovesnostjo, na kateri so nagradili tiste posameznike in organizacije, ki so se posebno izkazali na področju kulture in izobraževanja, so v Radovljici v četrtek, na predvečer rojstnega dne slavnega rojaka Antona Tomaža Linharta, obeležili občinski praznik.

Radovljica – Občina Radovljica je v četrtek slovesno obeležila drugega od dveh občinskih praznikov. Na predvečer rojstnega dne v Radovljici rojenega zgodovinarja in dramatika Antona Tomaža Linharta (1756–1795) je župan Ciril Globočnik občinskim nagrajencem izročil priznanja ter se jim zahvalil za njihove dosežke in prispevke na področjih kulture ter vzgoje in izobraževanja. Plakete Antona Tomaža Linharta so prejele Maša Bersan Mašuk, Neda Golmajer in Irena Kosmač, pečate Občine Radovljica Ida Gnilšak, Simona Skumavec, Branka Slapar, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica in družina Špicar, medaljo Občine Radovljica pa Andrej Kokot. Posebna priznanja in nagrade so prejeli tudi odlični študenti Bojan Ambrožič, Teja Goli, Maja Jakič, Miha Valant in Nina Vidic.

Župan Ciril Globočnik je na proslavi predstavil delo občine. »Naša občina na turističnem zemljevidu regije postaja vse pomembnejši akter. Letošnja turistična sezona je po številu gostov in nočitev že pred iztekom leta rekordna. V razvoj turizma načrtno vlagamo, zato Turizem Radovljica v zadnjih letih intenzivno nadgrajuje in uvaja vedno nove produkte in prireditve. Četrti Festival čokolade je obiskalo petdeset tisoč ljudi, v Okuse Radol'ce pa je povezanih že enajst v novembru odlično obiskanih gostišč. V Mošnjah smo letos obnovili prostore etnološkega muzeja, ob Savi smo uredili novo tematsko pešpot, začela se je obnova Langusove kapelice v Kamni Gorici. Avgusta smo na Linhartovem trgu postavili spomenik častnemu občanu, pokojnemu dr. Cenetu Avguštinu. V grajskem parku smo sanirali najbolj poškodovan del obzidja in obeliske, v drevoredu pa namestili zaključni sklop umetniških kovanih uličnih svetilk,« je med drugim dejal Globočnik.

Iztekajoče se leto je bilo v Radovljici pestro tudi na družbenem področju. Ljudska univerza Radovljica je program medgeneracijskega centra nadgradila v Medgeneracijski center Gorenjska, jeseni je pod njenim okriljem v Radovljici začel delovati tudi mladinski dnevni center KamRa. S socialnim podjetjem Fundacija Vincenca Drakslerja in Komunalo Radovljica so na območju zbirnega centra Radovljica odprli središče ponovne rabe s Štacuno Brvač. V središču sta v okviru programa javnih del dobila zaposlitev dva delavca, v vseh programih v občini pa je letos zaposlenih že 18 javnih delavcev. Tudi knjižnica Antona Tomaža Linharta z inovativnimi projekti spodbujanja bralnih navad med mladimi, številom aktivnosti in drugimi kazalci presega slovensko povprečje.

Občina je sicer letos zaključila naložbi v komunalno infrastrukturo v Kropi in Begunjah in energetski prenovi v osnovnih šolah v Lescah in Begunjah; prav zdaj je v pripravi projektna dokumentacija za energetsko sanacijo šole v Lipnici.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

15/16

sreda

6/19

četrtek

3/17

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Jesenice, 18. september 2019

Razstava Stara Sava

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

 

 
 

 

 
 
 

Balade in srednjeveška glasba / 18:03, 17. september

Škofja Loka je obsedena s srednjim vekom.
To je dejstvo.
Ne vem, a je to biznis ali samo črpanje proraračuna.
Bojim pa se, da bi šli predaleč in kakšno zažgal.

Spoznajte ponudnike urbane kulture Kranja / 15:12, 17. september

Kmetje prvič v mestu!?
Hudoooo!

Pri podiranju drevesa se je smrtno ponesrečil Davo Karničar / 10:18, 17. september

Neverjetno kakšnim izzivom je bil kos Davo in na koncu ga ubije domače drevo..
Naj počiva v miru !!

Nočne more nekega zapuščenega otroka / 18:11, 15. september

..in si jo špricala okoli obeh ritnih odprtin...

Haha, 2 ritni odprtini :)

Pozitivne vrednote dobrih vzornikov / 16:06, 15. september

" Cilj izzivov je spodbuda otrok in mladostnikov k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, ...

V kovčku tihotapil heroin / 16:13, 14. september

Dvojna stena v kovčku, ker amater.

Novi faktor na TV3 / 16:11, 14. september

Naj takoj na začetku poudarim, da ta ne bo kuhala.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */