Arbitraža

Na pisanje Branka Grimsa z naslovom Arbitražna nevihta v Piranskem zalivu je treba povedati, da za to »kolobocijo« ni kriva leva, ampak desna vlada.

Kot je meni znano, je prav Peterletova vlada, v kateri sta bila tudi Janez Janša in Igor Bavčar, torej desničarska vlada leta 1991, postavila kontejnerje za opravljanje nadzornega mejnega prehoda na desni breg Dragonje, namesto na vrhu klanca pri kamnolomu, kjer naj bi bil mejni kamen med Slovenijo in Hrvaško. Vsaj tako so govorili, takrat še v skupni državi. Tako so takratni desničarji Hrvatom prepustili levi breg Dragonje in del Piranskega zaliva.

Če bi takratna vlada bolj odločno delovala, bi danes imeli mir pred Hrvati, ne pa, da so pokleknili pred njimi (kot pravi Grims za Pahorja). Ker Branka Grimsa tako moti rdeča zvezda in ji pripisuje vse mogoče, naj se zaveda, da tudi s križem ni bilo nič bolje. Nadalje omenja, da je bil Jernej Sekolec registrirani sodelavec UDBE. Prav, ampak je treba hkrati povedati, da je kar nekaj njegovih strankarskih kolegov bilo registriranih sodelavcev, ki pa so bili čudežno izbrisani. Ker si SDS zelo prizadeva, da bi vlada Mira Cerarja padla, ne bi bilo nič čudnega, da pri teh prisluhih med obema akterjema ni zraven.

Štefan Langus