Imela sva boben in lajno

Parlamentarne volitve so mimo in spet smo izvolili najboljše in spet nam gre najslabše. Rezultati so že »transparentni«. Gledam transport novih poslancev v parlamentu in se sprašujem, ali nas, volivce, nekakšne »mešančke« brez političnega rodovnika, sploh še »nucajo«. V njihovi predvolilni kampanji smo bili vsi po vrsti dobri – tudi skuštrani in plešasti. »Futrali« so nas s kemičnimi svinčniki in reklamami, nikomur nisi mogel uiti.

Ko jih danes gledam na TV, sem prepričan, da sploh ne vidijo armade tistih, ki so na robu preživetja. Namesto da bi postali že enkrat država bogatih, imamo vse danosti, smo postali država revežev in obupancev. Rdeči križ in Karitas nista rešitev, temveč sramota za državo, ki ima predsednika, grb in himno. Vsi, ki krojite našo (ne)srečo, obiščite te ljudi na njihovih domovih. Če le niste brezsrčni, boste kmalu ugotovili, kje je pravi nacionalni problem.

In vsi, ki so že na beraški palici, vam bodo zapeli slovensko ljudsko Imela sva boben in lajno. Gospodu predsedniku vlade pa bodo (za naše potrebe prikrojeno) vzklikali, kot so nekoč vzklikali gladiatorji v starem Rimu: »Ave, Cerar, morituri te salutant.«

Edvard Erzetič, Škofja Loka