Saj ni res ... pa je ! (tokrat malo drugače)

V 4. številki Deželnih novic je bil dne 29. februarja 2008 na 3. strani objavljen prispevek izpod peresa C. Z. (Cveta Zaplotnika) z naslovom »Opozicija postavila dva pogoja«.

V sestavku so navedeni podpisniki izjave za javnost, z njo pa naj bi se kot vodja svetniške skupine SDS strinjal tudi jaz. Naj takoj povem, da to ne drži!! Čudim se, da novinar trditve o mojem strinjanju ni preveril pri meni – menim, da bi že zaradi svoje kredibilnosti to moral storiti. Očitno je verjel besedam nekoga drugega, po mojem mnenju g. Urbanca.

 

Na tem mestu zagotavljam, da bi izjavo, če bi se z njo strinjal, tudi podpisal. Mnenje naše svetniške skupine je bilo, da v podpis ne gremo. Čeprav smo z g. Urbancem, ki je bil pobudnik izjave, skupaj v opoziciji, se ne pustimo zvleči v njegove projekte samo zato, da si zagotovi močnejšo verodostojnost z našimi šestimi glasovi.

 

Ne pustim si pripisati besed, ki jih nisem izrekel, zato ponavljam, da svetniška skupina SDS na noben način ni pristopila k izjavi za javnost.

 

Verjamem pa, da bo kolega Urbanc odslej še bolj pozorno spremljal moje besede ...

 

Vidite – ne drži, da se vedno spravljam samo na županovo koalicijo.

 

Marjan Vidic,

vodja svetniške skupine SDS