Zahvala Bolnišnici Jesenice za prijaznost

Pogosto raje kaj pokritiziramo, potarnamo, kot pa pohvalimo. Zato imamo bralci časopisov in uporabniki drugih medijev vtis, da je bolj ali manj vse narobe, da smo drug do drugega neprijazni, premalo človeški ipd. V mojem primeru sem se Bolnišnici Jesenice odločil izreči besede pohvale. Zgodba pa je naslednja.

V sredo, 20. februarja, sem se po znosni čakalni dobi ob sedmi uri zjutraj, kot mi je bilo naročeno, javil sprejemni sestri Heleni na Dnevnem oddelku Bolnišnice Jesenice. Čakala me je operacija kolena s sodobno artroskopsko metodo. Po oddanih potrebnih papirjih je spoštovana sestra ugotovila, da mi manjka izvid krvi, brez katerega operacije ne morejo izvesti. Ostal sem brez besed, ker sem vedel, da mi lahko sledi le pot do svojega zdravnika, da to uredim, in znova v čakalno vrsto. A zgodilo se je drugače. Takoj mi je dala vedeti, da se to lahko uredi tudi na bolj človeški način. Prijazna sestra Helena mi je kmalu po sprejetju na oddelek vzela kri in jo urgentno poslala v laboratorij, kjer so stvar uredili v najkrajšem možnem času in sledila je operacija, kot je bilo časovno predvideno. Medicinska ekipa pod vodstvom dr. Petra Ješeta, priznanega in prijaznega kranjskega specialista ortopeda, je stvar opravila profesionalno, strokovno in brez zapletov in neprijetnih posledic. Čas bo sicer pokazal, kakšen bo rezultat, vendar kaže na najboljše.

 

Po uspešni in strokovni oskrbi sem se zvečer z lepimi spomini odpravil domov. Naslednji dan zjutraj me je čakalo novo, še bolj prijetno presenečenje. Že omenjena spoštovana sestra Helena me je poklicala in me prijazno vprašala, kako se počutim, ali me kaj boli, ali mi je koleno kaj zateklo in drugo, ter mi znova dala napotke za ravnanje v naprej, čeprav sta pred odpustom to storila že dva zdravnika. Ni mi preostalo drugega, kot da se ji najlepše zahvalim. Z zelo prijetnimi občutki sem odložil slušalko in razmišljal, kako malo je včasih potrebno, da smo zadovoljni, morda celo srečni. In vsi imamo več, vsi smo bogatejši, tako tisti, ki daje, in tisti, ki sprejema.

 

Medicinskemu osebju Bolnišnice Jesenice res najlepša hvala za prijaznost in strokovnost.

 

Mag. Janez Zeni,

Sp. Besnica, Trata 9